Voor meer informatie en boekingen: info@joelvegt.com


 

Project LENS: Bekijk de wereld door de ogen van een ander.

Project lens is een urban game voor twee spelers. Met simpele technologie wordt het lot van de een in de handen van de ander gelegd. Ze moeten samenwerken om een bom onschadelijk te maken.

In Project LENS ervaar je hoe het is om een karakter in een first-person adventure game te besturen. Dit karakter is alleen wel een persoon van vlees en bloed, namelijk jouw medespeler! Jouw geblinddoekte medespeler welteverstaan. Jouw geblinddoekte medespeler op een locatie die jij niet kunt zien. Behalve via de camera die hij of zij bij zich draagt. Jij heb vanaf nu de verantwoordelijkheid om samen met jouw medespeler een serie opdrachten succesvol te volbrengen en hem of haar hier ook nog eens zonder kleerscheuren doorheen te begeleiden. Jullie kunnen met elkaar communiceren via headsets. Succes!

In project LENS ervaar je hoe het is volledig afhankelijk te zijn van jouw medespeler en één van de zintuigen uit handen te geven: zicht. Communiceren kunnen jullie via headsets. Zet al jouw andere zintuigen in om de andere speler van voldoende informatie te voorzien om samen alle opdrachten succesvol te volbrengen. Succes!

Door een slimme mix van technologie en performance ontstaat er een ervaring waarin twee mensen samen zullen moeten werken om het spel te winnen.  Het speelveld van Project LENS bevindt zich in de openbare ruimte. Hierdoor fungeren omstanders van het spel zowel als figuranten als publiek van de ervaring.

Contact

Voor meer informatie en boekingen kunt u mailen naar: info@joelvegt.com

Speellijst

Project LENS is gespeeld op de volgende festivals:
2010: Leidsche Rijn Festival - Utrecht
2010: LAU International Theatre Festival Beiroet, Libanon
2011: Festival De Beschaving Utrecht
2013: Rezone festival Den Bosch

Gegevens spel

Speelduur: 10 min.
Spelers: 2, daarnaast heel leuk voor publiek
Leeftijd: 10 - 99
Speelgebied: openbare ruimte, +/- 10x10 meter (flexibel)


Credits

Rosa Frabsnap
Edwin Groothoff
Sem Kok
Jol Vegt
Cyril Brugman